Olika färger billacker

En vackert formgiven bil är inte komplett utan en riktigt snygg nyans på billacken. Så varför inte byta ut den tråkiga standardfärgen mot en het färg istället? Kanske glödande röd som en Ferrari eller elegant silverfärgad som en Porsche? Valet är ditt! Läs vidare för att få veta mer om de färgval som finns när det gäller billack.

Dags för en förändring?

Att lacka bilar med nya spännande färger är något som fler borde testa på oftare. Resultatet blir ofta att bilen känns nästan som ny och det kan även vara ett sätt att dölja tråkiga repor eller bucklor på. Rengör bilen riktigt ordentligt först och välj noga ut en färg som matchar med din personlighet.

Hur du väljer rätt färg

Våga stick ut lite! Kanske är en färg åt gult med en övergående nyansering mot orange med inslag från färgskalan av neonfärger rätt för dig, om du vågar sticka ut lite. Vill du satsa på något mer tidlöst elegant så fungerar alltid svart – så länge bilen är nylackad och ser ren och skinande ut. Fundera länge och väl på hur du vill ha det, för valet är viktigt och varje omlackering kostar extra. Välj rätt redan från början.

Sjukt snygg eller gräsligt grön?

Håll dig lugn och använd klarlack

Att välja rätt färg på bilen är endast halva nyckeln till ett fullgott resultat. Lera, smuts, damm eller annat otyg kan förstöra helhetsintrycket och dra ner originalfärgen i ett mediokert träsk. Vaxa och polera bilen regelbundet så håller den sig fin. För att få till den där perfekta finishen är ett lager klarlack ovanpå grundlacket givet och oumbärligt. Det gör att bilen glänser i solskenet.