Hur laddar jag telefonen i bilen

Om man ofta är ute och reser med bil kan det vara praktiskt att kunna ladda mobiltelefonen i bilen. Det finns flera sätt att göra detta på och de flesta sätt fungerar i alla bilar och på alla nyare telefoner. Till de flesta telefoner finns det speciella billaddare att köpa, det gäller även till äldre telefonmodeller.

Ladda mobilen via bilens 12v uttag

Till i stort sett alla telefoner kan man köpa speciella mobilladdare. Man kan också använda sig av bilens vanliga laddare om den har en USB- utgång. Hur laddar man mobilen i bilen med den vanliga sladden? Jo, man köper en extern kontakt till uttaget, eller använder kontakten som hör till exempelvis en gps.

Ladda mobilen via solceller

Det finns också lösa solcellsladdare som kan användas för att ladda mobilen i bilen. Dessa kräver inte att bilen är igång och kan dessutom tas med utanför bilen om man stannar någonstans. Dessa laddare ansluts till mobilen med hjälp av en sladd eller med bluetooth. De drivs ofta helt av solen men kan ibland även laddas upp via till exempel en dator.

Ladda mobilen via sladd

Många laddningsmöjligheter i bilen

Behöver du ladda din mobil i bilen så finns det flera sätt ett göra det på. Oavsett vilken bil eller mobil du har så finns det ett sätt som passar just dig. Om du vill ladda mobilen med sladd finns det speciella billaddare till de flesta telefoner. Vill du ha en mer flexibel laddningsform är solceller bra eftersom denna lösning består av en liten platta som lätt kan tas med.