Bäst gps för bilen

En gps är en finurlig grej som hittar vägen åt dig. Du kanske tycker att du är duktig på att läsa kartor men faktum är att vissa ställen kan vara lite svåra att hitta till. Det finns otroligt många gps:er på marknaden och det är inte lätt att veta vilken som är bäst.

Det finns en mängd olika att välja på

En av alla gpser som finns är den du har i din mobiltelefon. Det följer ofta med en standard gps och sedan finns det flertalet appar du kan ladda ner, alla fungerar på ungefär samma sätt men kan se olika ut i designen och funktionen. Du har lite olika valmöjligheter beroende på vilken du väljer att installera och den bästa gpsen är oftast den du själv är mest nöjd med då alla har olika smaker.

Separata är dyrare men bättre

Sedan har vi de gpser som du köper för att ha i bilen. Du kan självklart använda även din mobils gps men de separata man köper är lite mer avancerade och passar oftast bättre vid bilkörning. Det finns många märken ute på marknaden och de mest kända är TomTom och Garmin. En del av dem har endast Sverigekartor och du kan köpa andra länders kartor som en uppdatering. Andra, lite dyrare, skickar med kartor för hela Europa på köpet.

Mobilen funkar som gps

Fundera ut vad du behöver

Sätt dig ner och fundera igenom vad du har behov av. Räcker det med mobilen? Om inte, hur stor skärm behöver du? Vill du ha wifi? Räcker det med Sverigekartor? Vill du ha en billigare variant som inte kommer med så många uppdateringar så finns det lite mindre kända märken. Allt handlar om tycke, behov och smak när det gäller gps.