Bra saker till bilen

Det finns många åsikter om vad som är bra att ha i bilen. Vad som är bra att ha med sig varierar också beroende på säsong och på var man kör. Det finns dock vissa saker som alla bör ha med sig i bilen oavsett årstid. En varningstriangel och en eller flera reflexvästar är bra att ha. En ficklampa och några verktyg kan också vara bra att ha med sig i bilen. Ett reservdäck eller punkteringsspray kan också vara bra att ha med sig.

Att ha med i bilen vintertid

Om man är ute och åker vintertid kan det vara bra att ha med sig lite annorlunda saker än man vanligtvis har med sig. Bra saker till bilen är då till exempel en bogserlina om man själv eller någon annan kör i diket eller behöver bogseras. Om man kör mycket i dåligt väglag eller i bergigt landskap kan ett par snökedjor eller snötofflor till däcken vara bra att ha med sig.

Det kan också vara bra att ha med några varma filtar, en full reservdunk, värmeljus och tändstickor om man skulle råka bli stående någonstans och det är riktigt kallt. Om man ska åka utanför städer kan det vara bra att ha med sig lite extra vatten och mat, eller lite godis om man blir stående. Detta är särskilt viktigt om man har med sig barn i bilen. Är man förberedd klarar man de flesta situationer.

Att ha med i bilen sommartid

Under sommartid behöver man ofta inte ha med sig så mycket extra i bilen. En bogserlina och startkablar är ofta bra att ha med sig även sommaren. Ska man åka i dålig terräng kan det vara bra att ha med en spade och kanske några träbitar för att skapa bättre väggrepp om man kör fast i till exempel lera. Självklart är reservdäck med tillhörande domkraft också bra att ha med.

Även på sommaren kan det också vara bra att ha med extra kläder och bekväma skor om man är ute på vägarna. Om något händer på väg hem från till exempel stranden är det inte roligt att behöva gå hem i badkläder barfota. Om man blir stående kan det vara bra att ha med något att dricka och kanske något att äta i bilen. Detta beror lite på var man kör och när. Är man ute och åker i närheten av affärer och på dagtid är detta inte alltid nödvändigt.

Frukt kan vara bra att ha med i bilen

Packa bilen med rätt saker

Oavsett när och var man är ute och åker finns det vissa saker som alltid är bra att ha med sig i bilen. Är man ute och åker på vintern, främst i ödsliga trakter, finns det många saker som är bra eller nödvändiga att ha med sig för att resan ska bli så behaglig och säker som möjligt. Åker man på resa sommartid finns det också vissa saker som är bra att ha med sig.